WordPress-workshop en handleiding

Ik mocht gisteren een workshop WordPress geven voor medewerkers van een organisatie wiens website onlangs is vernieuwd. De website is door een ontwerpbureau gemaakt, ik mocht de teksten aanpassen en (waar nodig) veranderingen aanbrengen in de presentatie van de informatie. Het resultaat: een mooie, duidelijke website die bezoekers via diverse media informeert over de organisatie.

Tijdens het overleg over de invulling van de website bleek dat de directeur toch een probleem had met de nieuwe website: het actueel houden van de informatie, het schrijven van nieuwsberichten en het uploaden van documenten wordt gedaan door administratie-  en PR-medewerkers die nog geen ervaring hebben met WordPress. Het ontwerpbureau van de website biedt niet de mogelijkheid WordPress uit te leggen aan de organisatie: zij houden zich bezig met de techniek en het ontwerp, niet met de inhoud. Dat is voor mij geen probleem: dankzij mijn ervaring met WordPress én met onervaren WordPress-gebruikers weet ik de tips en trucs van dit CMS in een interactieve workshop over te brengen. Zo’n workshop is voor mij ook een leidraad voor het maken van een WordPress-handleiding: wat weten de gebruikers al? Wat moeten ze kunnen met WordPress? De handleiding past dus bij de (voor)kennis van de medewerkers en wordt specifiek voor die website gemaakt.

Superleuk om te doen en voor de organisatie een goedkope manier om iedereen bekend te maken met WordPress!

Meer weten over de mogelijkheden van een WordPress-website, workshop en/of handleiding? Neem contact op voor een vrijblijvende offerte!