Workshops

Foto: Paulo Ramos – Loopbaan Lounge – Projectbureau 014

Ik hou van schrijven, maar wat ik ook erg leuk vind om te doen is workshops geven over diverse (tekst-gerelateerde) onderwerpen zoals:

Een optimaal curriculum vitae – Hoe ziet de optimale cv er voor jou (en de door jou gewenste functie) uit? Ook zakelijke ontwerpen kunnen op een creatieve manier opvallend worden gemaakt. Focus in deze workshop ligt op de tekst en personal branding, maar je leert ook simpele trucs om je cv een betere layout te geven. Enige kennis van Word (of een ander tekstverwerkingsprogramma) is vereist.

Profieltekst voor je cv – Het moeilijkste onderdeel van je cv: de profieltekst. In een intensieve workshop leer je met andere deelnemers jezelf beter profileren. Weg met die ‘9 tot 5 mentaliteit’, bring on de originele, pakkende profieltekst!

Bloggen (voor werkzoekenden) – Je wilt je digitale voetafdruk verbeteren door te gaan bloggen, of je bestaande blog beter inzetten bij je zoektocht naar nieuw werk. Wat wordt het onderwerp van je blog, waar let je op bij het schrijven van teksten? Hoe verspreid je je teksten online? Aan bod komt ook het gebruik van social media. Voor deze workshop is ervaring met bloggen niet vereist, maar wel handig.

Twitter voor werkzoekenden – Je hebt een account (of niet), maar je wilt meer uit dit medium halen. Dagelijks worden er duizenden vacatures gedeeld en nieuwe connecties gemaakt: hoe kun jij deze kansen grijpen?

WordPress (voor werkzoekenden en voor ondernemers) – Zonder veel gedoe je eigen website bijhouden, een blog beginnen of een eventkalender toevoegen: WordPress biedt oneindig veel mogelijkheden voor de ondernemer of werkzoekende die zelf zijn website wil onderhouden.

Nieuwe data voor bovenstaande workshops voeg ik toe aan de agenda van Vacatureluurs.com zodra ze bekend zijn.

Interesse in één van bovenstaande workshops, of een ander workshop-thema in gedachten voor je bedrijf of organisatie? Neem contact op voor de mogelijkheden!